keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Hoitopäivä


On hoidon aika.
Emla-puudutetta ei tässä tässä Fraxelointi-mallissa käytetä. Emla-puudute sisältää paljon vettä ja tämä laservalon aallonpituus ( 2940 nm) imeytyy veteen tavalla, joka haittaa hoitoa. Sen kuulee hoitoa tehdessään. Sen sijaan, että kuuluisi terävä "ritz"-ääni, kuuluukin vaivainen "bffft", eikä näy jälkeä edes kunnolla.

Aikku tahtoo tehoa, Emlaa ei siis harkita.
Sini valmistautuu tekemään hoidon ja sonnustautuu suojalaseihin. Näyttää hieman kärpäseltä. Tämä on ammatin varjopuolia. Kun kaiken päivää on päässä toinen toistaan kummallisemmat suojalasit tuppaa outo muoti siirtymään myös aurinkolaseihin.... Ei erota oikein tyylejä. Yhet lasit, kiitos! Ainoat kriteerit on "ei saa painaa" ja "ei saa valua".

Asiaan. Hoito ei tunnu Aikusta juuri miltään. Vähän kuin nokkonen, mutta miedompi... Epäilen onko Aikku nähnyt koskaan nokkosta, saati kokeillut.....


Tässä on hoito nyt menossa. Aikku ei ole moksiskaan. Joidenkin kohdalla tilanne voi olla toinen ja siksi on syytä keskustella hoitajan kanssa ennen hoitoa. Kipulääkettä voidaan antaa etukäteen, mutta sitten voi olla hyvä ettei mene omalla autolla kotiin.

Valmista on. Ihon pinnalla näkyy nyt hetken aikaa valkoisena jälki, joka kohta katoaa ihon alkaessa punoittaa kauttaaltaan. Jälki tulee näkyviin uudestaan huomenna ruskean värisenä. Jippii. Sitä odotellessa... Nyt vähän polttelee.
Aikku kotiin jäähtymään.
Iholle vain öljymäisiä litkuja (Ceridal Lipogeeli), ei emulsiovoiteita. Emulsiot kirvelevät tässä vaiheessa. Katsotaan huomenna....



Tämä kuva on melkoisen heti hoidon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti